Wandelen in Amsterdam

Locatie

Wandelen in Amsterdam

Wandelen in Amsterdam

Men zegt ook wel: “Wandelen is het beste medicijn.” Naast dat wandelen voordelen heeft voor je gezondheid, is het ook hartstikke leuk! Maak daarom een heerlijke wandeling tijdens jouw verblijf bij Van Der Valk hotel Amsterdam Amstel. De omgeving biedt namelijk leuke wandelspots die je niet wilt missen. Trek je wandelschoenen aan en zoek al het moois op dat de stad te bieden heeft! Op zoek naar een leuke wandelroute in Amsterdam? Bekijk dan snel onze aanbevolen wandelroutes nabij het hotel.

#1 Martin Luther Kingpark

Loop 2 kilometer vanaf het hotel ten noorden langs de Amstel over de Utrechtsebrug. Nadat je deze brug hebt overgestoken, is het nog een kleine 500 meter lopen naar het Martin Luther Kingpark. Het Martin Luther Kingpark is in 1936 aangelegd voor het publiek met de gedachte dat Amsterdamse stadsbewoners de vervuilde stad konden ontvluchten en gezonde lucht konden inademen. Ideaal dus, voor wanneer je eraan toe bent om de stilte op te zoeken in de drukke stad! Het monument van Martin Luther is hier ook te bewonderen.

#2 Amstel

Als je graag een langere wandeltocht door Amsterdam wilt maken, is het aan te raden om te wandelen langs de bekende rivier die door Amsterdam stroomt, oftewel de Amstel! Amsterdam is namelijk genoemd naar deze rivier. Neem het hotel als startpunt en loop richting het noorden. Steek na 3 kilometer de Berlagebrug over, om vervolgens bij het Amstelstation aan te komen. Loop dan nog 1.5 kilometer door naar Park Somerlust. Na deze stevige wandeling kan je hier genieten van een welverdiende picknick!

#3 Amstelpark

Het Amstelpark, 4 kilometer ten westen van het hotel, is een verborgen juweeltje. Dit is een leuke optie als je graag wilt wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam. Het grote park heeft verschillende aangelegde tuinen zoals de Heemtuin en de Orangerie. Ook is het park de perfecte plek om lekker te ontspannen aan het water, omdat het grotendeels aan de westelijke oever van de Amstel ligt. Tijdens jouw wandeling mag je De Riekermolen niet missen. Deze ouderwetse molen ligt ten zuiden van het Amstelpark.

Kies een van deze leuke wandelroutes uit en kom erachter op welke verschillende plekken de gele snavel van de Toekan op het dak van Van Der Valk hotel Amsterdam Amstel te zien is! Maak een foto en deel het met de hashtag #valkamsterdam.