Over ons

Het nieuwe Van der Valk Hotel wordt gerund door Thymen en Lucie Simons-Luiten, vierde generatie familie Van der Valk. Zij werken al jaren met plezier voor het familiebedrijf en waren sinds 2008 verantwoordelijk voor het Duitse Van der Valk Hotel Melle-Osnabrück. 

"Gastvrijheid zit in ons DNA"

Die zin is onlosmakelijk verbonden met familie Van der Valk. Nicolaas van der Valk, vader van 24 kinderen, kocht de gronden van De Gouden Leeuw in Voorschoten in 1862 voor 4000 gulden op een veiling in het Wapen van Voorschoten. Jongste zoon Martinus, geboren in 1895, maakte van De Gouden Leeuw een café en bouwde dit uit tot café - restaurant. Martinus en zijn vrouw Rie streefden er met hun ondernemersdrift naar om voor ieder van hun elf kinderen een eigen zaak te verwezenlijken. En met succes. 

Van der Valk Hotels & Restaurants bestaat nu ruim 80 jaar. In totaal heeft het familiebedrijf bijna 100 hotels in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en de Nederlandse Antillen. “Door steeds te vernieuwen maken we comfort toegankelijk. Gastvrijheid zit in onze genen. Daarom voelt Van der Valk altijd vertrouwd en toch elke keer anders. Wij zijn enorm trots dat wij dit nu ook in Amsterdam kunnen gaan laten zien.” aldus de familie.