Centraal Station

Locatie

Centraal Station

Amsterdam Centraal is het op een na drukste station van Nederland. Elke dag komen ca. 160.000 reizigers langs het station. Reizigers kunnen van de trein, metro, tram, bus en veer gebruikmaken. Het gebouw is geopend in 1889 en telt 15 sporen.

Centraal Station: Ontwerp

Het Centraal Station is ontworpen door P.J.H. Cuypers (die ook het Rijksmuseum ontwierp) en A.L. van Gendt (ontwierp alle stations aan de spoorlijn Den Helder – Amsterdam en het concertgebouw). Het Centraal Station was het eerste station in Nederland dat ontworpen werd door een bekende architect.

Centraal Station: Bestemmingen

Vanuit het Centraal Station kan men naar de meest belangrijke bestemmingen in Nederland en omliggende landen reizen. Zo gaan er treinen naar Basel, Berlijn, Maastricht, Rotterdam, Den Haag, Enschede, Vlissingen, Nijmegen, Zwolle, Amersfoort, Utrecht, Londen, Parijs, Bourg-Saint-Maurice en Brussel. Met de metro en tram zijn diverse bestemmingen in en rondom Amsterdam te bereiken, zoals Amstelveen, Diemen, Duivendrecht, Amsterdam Zuidoost, Osdorp, IJburg en Nieuw Sloten. Ook kunt u Van der Valk Amsterdam-Amstel gemakkelijk bereiken met de metro via metrostation Overamstel.