Johan Cruijff ArenA

Locatie

Johan Cruijff ArenA

De Johan Cruijff ArenA is gelegen aan de noordkant van de ArenA Boulevard en ligt op ca. 200 meter van Station Amsterdam Bijlmer ArenA. Het stadion is het grootste stadion van Nederland met ruim 50.000 zitplaatsen. Sinds 1996 is de Johan Cruijff ArenA de thuisbasis van voetbalclub AFC Ajax. De tribunes in de ArenA zijn de op drie na steilste van Europa met een helling van 37 graden. De Johan Cruijff ArenA heette voor het voetbalseizoen 2018-2019 de Amsterdam ArenA. Het stadion wordt ook gebruikt voor o.a. muziekoptredens. Zo hebben Phil Collins, Celine Dion, Michael Jackson, Madonna en Coldplay opgetreden in de ArenA.

Johan Cruijff ArenA: Ontwerp

De Johan Cruijff ArenA is in geopend in 1996. Het gebouw is ontworpen door architect Rob Schuurman, deze architect werkt vooral met associaties. Met name bij kunstlicht heeft het gebouw het aanzien van een vliegende schotel en de trappenhuizen zijn diagonaal verbonden wat lijkt op veters in voetbalschoenen. Het dak kan in 18 minuten geopend of gesloten worden en weegt 520 ton.

Johan Cruijff ArenA: bereikbaarheid

De Johan Cruijff ArenA is goed te bereiken vanaf Van der Valk Amsterdam-Amstel. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer bent u binnen 10 minuten bij de ArenA. De metro kunt u nemen vanaf metrostation Overamstel, op enkele minuten lopen van Van der Valk Amsterdam-Amstel. De metro brengt u in 6 minuten naar Station Amsterdam Bijlmer ArenA. Met de auto rijdt u in 7 minuten vanaf ons hotel naar de ArenA.