Amsterdam op de fiets

Locatie

Amsterdam op de fiets

Amsterdam op de fiets

Amsterdam ontdek je natuurlijk op z’n Hollands: met de fiets. Pak één van de huurfietsen van het Van der Valk Hotel Amsterdam-Amstel en ga er op uit. Kom tot rust in de hotelkamers en boek een overnachting in Amsterdam bij Van der Valk Hotel Amsterdam-Amstel. Lees hier onze top 5 plekken in de omgeving, geniet van de vakantie in eigen land en ontdek Amsterdam.

#1 Gemeenschapsmolen

Wat is er Hollandser dan een molen? Een vakantie in eigen land is pas compleet als je een molen hebt bekeken. Bezoek één van de oudst nog functionerende poldermolens van Amsterdam en is gesticht in 1707. Deze gemeenschapsmolen, ook wel Gaaspermolen genoemd, zorgt dat het water in de polder op peil blijft.  

#2 Ouderkerk aan de Amstel

Voor veel mensen in Ouderkerk aan de Amstel de favoriete uitvalsbasis wanneer de binnenstad van Amsterdam vol is met mensen. Deze plaats is in de 12e eeuw gesticht en ligt aan de Amstel rivier. Geniet van de rust en bekijk de bijzondere kerken. Je vergeet bijna dat je net buiten Amsterdam bent.

#3 Muiderslot

Het is een stukje fietsen, maar dan ben kom je wel bij een echt Middeleeuws kasteel terecht. Vlakbij Amsterdam ligt het ruim 700 jaar oude Muiderslot. Het prachtige kasteel is omringd door water en kasteeltuinen. Ontdek hoe het leven vroeger op een kasteel was en leer de roerige geschiedenis van het kasteel kennen.

#4 Natuurtuinpark Amstelglorie

Met 440 tuinen is dit één van de grootste volkstuinen van Amsterdam. Geniet van een heerlijke picknick en struin langs de speelweide, medicinale kruidentuin, bijenschans even het avontuurlijke stronkenbos. Dit natuurtuinpark is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

#5 Ouderkerkerplas

Kom tot rust bij de Ouderkerkerplas. Dit recreatie- en natuurgebied is ontstaan door zandwinning. Langs de oever is een natuurgebied ontstaan. Deze plek kent een strand, dagkampeerterrein, natuurzone, ruiterroute en verschillende wandel- en fietspaden. Vanaf de waterspotoever kun je met mooi weer zelfs duiken in het heldere water van de plas.