Evenementen in Amsterdam

Ziggo dome

In 2012 is de Ziggo Dome geopend. De concerthal heeft een capaciteit van 17.000 plaatsen, op de vloer is plaats voor 6.300 personen. De eerste Nederlandse artiest die optrad was Marco Borsato en de eerste buitenlandse artiest was Pearl Jam. Jaarlijkse optredens die plaatsvinden zijn o.a. Holland Zingt Hazes, 538 Jingle Ball en Symphonica in Rosso.

Wilt u weten welke artiesten binnenkort in de Ziggo Dome optreden. U vindt de agenda van de Ziggo Dome hier.

Johan Cruijff ArenA 

De Johan Cruijff ArenA is gelegen aan de noordkant van de ArenA Boulevard en ligt op ca. 200 meter van Station Amsterdam Bijlmer ArenA. Het stadion is het grootste stadion van Nederland met ruim 50.000 zitplaatsen. Sinds 1996 is de Johan Cruijff ArenA de thuisbasis van voetbalclub AFC Ajax. De tribunes in de ArenA zijn de op drie na steilste van Europa met een helling van 37 graden. De Johan Cruijff ArenA heette voor het voetbalseizoen 2018-2019 de Amsterdam ArenA. Het stadion wordt ook gebruikt voor o.a. muziekoptredens. Zo hebben Phil Collins, Celine Dion, Michael Jackson, Madonna en Coldplay opgetreden in de ArenA.

Bekijk hier de agenda van de Johan Cruijff ArenA. 

AFAS Live

Concertzaal en evenementenhal AFAS Live was vroeger bekend als de Heineken Music Hall. Het gebouw opende in 2001 en is sinds 2017 bekend onder de naam AFAS Live. De zaal is gelegen aan de ArenA Boulevard, nabij Station Amsterdam Bijlmer ArenA, Johan Cruijff ArenA en Ziggo Dome. De grootste zaal in AFAS Live heet de Black Box en heeft een capaciteit van 6000 bezoekers. Deze hal is bekleed met akoestisch absorberende panelen. Hierdoor is er minder nagalm en is het directe geluid van de muziek goed hoorbaar.

De agenda van AFAS Live is hier te vinden.

RAI Amsterdam

RAI Amsterdam is een congres-, evenementen- en beurscomplex in Amsterdam-Zuid. Elk jaar worden er in de RAI ruim 70 beurzen en 50 internationale congressen gehouden. Het gebouw is voorzien van 70 vergader- en congreszalen. In de grootste hal is plek voor 12.900 bezoekers. Elk jaar bezoeken ca. anderhalf miljoen personen de RAI.

Wilt u weten welke congressen of evenementen de komende tijd plaats vinden in de RAI. Bekijk hier de agenda.