Locatie

Wat te doen in Amsterdam tijdens de lente

De lente is weer begonnen! Dit betekent dat het zonnetje weer gaat schijnen. We kunnen allemaal weer heerlijk van alle lenteactiviteiten in Amsterdam genieten. Wij hebben een aantal activiteiten, hotspots en bezienswaardigheden op een rijtje gezet die jij in Amsterdam kan doen of bezoeken tijdens deze heerlijke lentemaanden. Lees hieronder al onze tips!

Amsterdamse Bos

In het Amsterdamse Bos zijn tijdens de lente veel verschillende activiteiten te doen. Bezoek bijvoorbeeld het bloesempark. Het bloesempark is een park in het Amsterdamse Bos waar meer dam 400 kersenbomen staan. In de lente is dit een echte trekpleister waar niet alleen Nederlandse maar ook internationale bezoekers naar toe gaan. Alle bomen in het park staan in de lente altijd prachtig in bloei. Dit is de plek om gave foto’s te maken tijdens je verblijf in Amsterdam!

Verder bevindt zich in het Amsterdamse Bos de Ridammerhoeve. De Ridammerhoeve is een geitenboerderij midden in het Amsterdamse Bos waar in de lente veel geitjes worden geboren. Niet alleen kun je de kleine geitjes bezoeken maar je kunt zelfs de grotere geitjes de fles geven. De Ridammerhoeve is een plek voor jong en oud. Volg bijvoorbeeld een workshop kaas maken met je vrienden of laat je kinderen lekker buitenspelen in de speeltuin en spelen met de geitjes.

Wist je dat je op de boerderij zelfs yogales kan volgen tussen de geitjes midden in de stal?

Waar?: Nieuwe Meerlaan 4, 1182 DB Amstelveen

Tulpen

Tijdens de lente gaan de mooiste bloemen weer bloeien. In de lente wordt jaarlijks het tulpenfestival georganiseerd in Amsterdam. Tijdens het tulpenfestival kun je de meest prachtige tulpen bewonderen op meer dan 80 verschillende locaties verspreid over Amsterdam. Het tulpenfestival is van 16 april t/m 8 mei.

Benieuwd waar alle tulpen zich bevinden? Alle locaties kan je gemakkelijk vinden op: https://www.tulpfestival.com/locaties/

Dierentuin Artis

Ben jij gek op dieren? Super! Met dit heerlijke weer is een dagje dierentuin het perfecte uitje. In Artis zijn enorm veel dieren te zien. Zelfs de leukste vogel van allemaal is in Artis te zien: de Toekan! In Artis zijn er ook verschillende dagactiviteiten die je kunt doen. Bekijk artis.nl voor meer informatie.

Waar?: Plantage Kerklaan 38-40, 1018 CZ Amsterdam

Verken de stad

Met dit heerlijke weer is niets lekkerder dan de stad verkennen. Ga bijvoorbeeld heerlijk wandelen door de straten van Amsterdam en ontdek de mooiste fotospots. Ook kan je met je vrienden of familie gaan varen door de grachten. Geniet van een open boot-tour of huur zelf een boot.

Wist je dat je in ons hotel fietsen kunt huren om gemakkelijk Amsterdam te verkennen? Onze receptiemedewerkers helpen je graag bij het uitstippelen van je route.

Bar Moqum & Restaurant Amstelle

Na een dag genieten van het heerlijke lenteweer is het natuurlijk belangrijk om de dag af te sluiten met het beste eten en drinken van Amsterdam. Dit doe je natuurlijk in Restaurant Amstelle en Bar Moqum. In Restaurant Amstelle kun je genieten van een uitgebreid diner met de beste wijnen. Meer een fan van een lekkere cocktail? Vergeet dan zeker niets om een heerlijke verfrissende cocktail te drinken in Bar Moqum!  

Weet je niet zeker welke cocktail je moet bestellen? Hieronder een aanrader.

De MOQUM’S FINEST. Deze heerlijke zoetzure cocktail moet je een keer proberen! De MOQUM’S FINEST bestaat uit Bols vodka, lychee, perzik, limoen en munt. Dit is de perfecte cocktail om te drinken na een dag te hebben genoten van het heerlijke lenteweer.