Kinderactiviteiten in Amsterdam

Gratis naar musea in Amsterdam
Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar alle musea die aangesloten zijn bij de Nederlandse Museumvereniging toe. In onze hoofdstad zijn dat onder anderen het Anne Frank Huis, het Tropenmuseum, Artis Geologisch Museum, het Van Gogh Museum en het Theater Instituut Nederland.

Een dagje naar Nederlands oudste dierentuin
In Artis kun je niet alleen kijken naar indrukwekkende leeuwen en slingerende apen, maar ook naar twee enorme dinosaurussen. Met meer dan 1400 diersoorten kun jij je pret niet op!

Madame Tussauds op de Dam
Heb jij altijd al op de foto gewild met Brad Pitt of de meiden van K3? Dan is Madame Tussauds precies wat je zoekt. Ook voor mama heel erg leuk, want naast Robbie Williams is nog een plekje vrij in het grote kingsize bed. 

Een professor worden bij het wetenschapsmuseum NEMO
In de buurt van Amsterdam Centraal Station kun jij alles ontdekken dat met de wetenschap te maken heeft. Doe mee met elektriciteitsproefjes, bouw je eigen bruggen, stop de overstromingen en kijk naar een super spectaculaire kettingreactie. 

TunFun, de leukste speeltunnel van Nederland
In hartje Amsterdam ligt een geheim speelparadijs: TunFun. In een tunnel onder de stad kun jij terecht om te klimmen en klauteren. Ook is er een spectaculaire glijbaan en kun je helemaal losgaan in de kinderdisco.

Neem een kijkje achter de schermen bij Het Muziektheater
Wat is er nou leuker dan naar een muziek of theatervoorstelling te gaan? Niet veel! Vraag jij je ook altijd af hoe het kan dat mensen zich zo snel om kunnen kleden, of hoe ze het decor veranderen van dag naar nacht als je een seconde niet oplet? Dan kun je bij Het Muziektheater terecht voor je vragen, want tijdens een rondleiding leggen ze jou alles uit.

Kindermuseum in Joods Historisch Museum
In het Joods Historisch Museum is ook een kindermuseum. Hier kunnen kinderen en volwassenen op bezoek bij een joodse familie en meer leren over hun cultuur. Ze kunnen gevlochten brood, challes, bakken, Hebreeuws leren schrijven en muziekinstrumenten bespelen. 

Het Rijksmuseum
Het Rijksmuseum wordt ook wel gezien als 'de Schatkamer van Nederland'. Hier worden allerlei historische meesterwerken tentoongesteld, van Rembrandt tot Vermeer. Ook zijn er twee poppenhuizen te vinden die het leven uit de Gouden Eeuw weerspiegelen, van meubels tot klederdracht. Wat ook leuk is om te weten, is dat jongeren tot 18 jaar altijd gratis naar binnen kunnen.  

Met de Museumtramlijn naar de pannenkoekenboerderij
Heb jij altijd al in een hele oude tram willen zitten? Dat kan! Neem plaats op de oude bankjes en luister naar het belgerinkel bij de stops. Je kan namelijk met een elektrische museumtram van Amsterdam naar Amstelveen en terug. Je kan zelfs uitstappen bij het Amsterdamse Bos voor een boswandeling. En aan het eind van de Bosbaan kun je overheerlijke pannenkoeken eten bij Boerderij Meerzicht. 

Dagje naar het Amstelpark
In het Amstelpark kun je je pret niet op! Je kan er naar de speeltuin, midgetgolfen, naar de kinderboerderij en rondrijden in het kindertreintje. Er zijn bots bootjes, mini autootjes, een zweefmolen en ook nog een doolhof. Alle attracties in het park zijn helemaal gratis. Het Amstelpark bevindt zich op 3 kilometer van het hotel, dus huur een fiets of ga te voet, want het is dichterbij dan je denkt!

Avonturenpark Fun Forest
In het Amsterdamse Bos kun jij op avontuur uit bij Klimpark Fun Forest. Hier zijn verschillende parcours en kun je van boom naar boom en van tak naar tak klimmen.

Fietstocht door de grachten
Ben je in een sportieve bui? Pak dan eens de waterfiets in plaats van de gewone fiets en peddel door de grachten van Amsterdam. Ontdek Amsterdam vanuit het water en wie weet wat je daar allemaal ziet. 

Echte Amsterdamse voetbalhelden
In de entree van de Amsterdam Arena ligt het enige echte officiële Ajax Museum. Hier hangen tientallen foto’s en tv-beelden van belangrijke wedstrijden en historische doelpunten. Je kan er zelfs kijken naar persoonlijke eigendommen van spelers. 

Een middagje sterren chef spelen
Kook jij de sterren van de hemel voor jezelf en jouw gasten? Bij het Kinderkookkafé aan de rand van het Vondelpark kun jij je eigen hapjes maken en serveren. Je werkt eigenlijk een dagje in je eigen restaurant, waar je kan koken, bedienen, barkeepen en natuurlijk afrekenen. 

Vooruit met de geit
Op de Ridammerhoeve in het Amsterdamse Bos kun jij lekker knuffelen met geitjes of ze goed gaan borstelen. Er wonen meer dan 150 geitjes en lammetjes op deze geitenboerderij en met heel veel geluk mag jij misschien wel helpen met geitjes melken. Naast geitjes zijn er ook kippen, kuikentjes, kalfjes en zelf hangbuikzwijntjes!