Toeristische info
Zuidas

Locatie

Zuidas

De Zuidas is het zakelijk district van Amsterdam. In het midden van de Zuidas ligt Station Amsterdam Zuid en de Ringweg-Zuid (A10). De opzet van de Zuidas is te vergelijken met die van Docklands in Londen en La Défense in Parijs. In het buitenland staat de Zuidas bekend als de ‘Financial Mile’.

Zuidas: Ontwikkeling Zuidasdok

De gemeente Amsterdam heeft diverse plannen met de Zuidas. Zo moet Station Amsterdam Zuid uitgroeien tot een tweede Centraal Station. Zo komen er haltes van de Noord/Zuidlijn, Hogesnelheidslijn naar Duitsland en de HSL-Zuid. Door deze verbindingen worden de Zuidas voor 3 miljoen mensen binnen 45 minuten bereikbaar. Medio 2019 wordt er begonnen met het Zuidasdok, de werkzaamheden zijn naar verwachting in 2028 voltooid.

Zuidas: Ondernemingen

Op de Zuidas bevinden zich diverse hoofdkantoren van (Nederlandse) ondernemingen. Zo bevindt zich het hoofdkantoor van ABN-AMRO, Kraft Heinz Benelux, Arcadis en Deloitte. Dagelijks werken bijna 40.000 mensen op de Zuidas. Daarnaast gaan er zo’n 25.000 studenten naar de Vrije Universiteit, die ook op de Zuidas gelegen is.

Werkt u op de Zuidas en bent u op zoek naar een hotel? Kies voor Van der Valk Amsterdam-Amstel! U bent met het openbaar vervoer in slechts 5 minuten op Station Amsterdam Zuid. Met de auto bent u in ca. 10 minuten op de Zuidas.