Locatie

Wat kan er WEL in Amsterdam tijdens de lockdown?!

Op 18 december 2021 is er in Nederland een nieuwe lockdown aangekondigd. Balen! Gelukkig is Amsterdam zo’n fijne stad: hier is altijd wel wat (veilig) te doen. Zo dus ook tijdens deze lockdown. Wij hebben een aantal activiteiten verzameld die je nog wél kunt doen tijdens de lockdown. Lees snel verder en zorg alsnog voor een onvergetelijke winter.

Amsterdam Light Festival

Eén van de voordelen van een bezoek aan Amsterdam in de winter, is de mogelijkheid om het prachtige Amsterdam Light Festival te zien. Tijdens dit winterfestival wordt Amsterdam omgetoverd in een groot spektakel. De grachten en straten van de stad worden verlicht met betoverende lichtinstallaties van internationale kunstenaars. Dit festival ging van start in 2012 en is sindsdien een zeer geliefd evenement. Het Amsterdam Light Festival trekt bijna een miljoen bezoekers per jaar die allemaal komen kijken naar de openluchttentoonstelling van Amsterdam in december en januari.

Elk jaar verschilt de tentoonstelling in thema en grootte, wat elke editie uniek maakt. Deze keer zal de 10e editie plaatsvinden waardoor het festival in het teken staat van ‘vieren’. Het publiek heeft mee kunnen beslissen en heeft gestemd op hun favoriete lichtkunstwerken. Zes publieksfavorieten zullen onderdeel worden van een in totaal twintigtal kunstwerken. Verder zal deze editie bestaan uit highlights van de afgelopen negen jaar Amsterdam Light Festival.

Helaas zal deze editie minder groot zijn dan voorgaande jaren vanwege de huidige COVID-19 maatregelen. Wel blijft het mogelijk om deze openlucht kunstgalerie te zien terwijl je door het centrum van Amsterdam loopt, iedere dag van 17:00 tot 22:00 uur. Hier kun je een routekaart aanschaffen, zo weet je zeker dat je alle mooie kunstwerken tegenkomt! Er wordt goed gelet en gehandhaafd op de huidige maatregelen om zo de veiligheid van de bezoekers te kunnen waarborgen. Het Amsterdam Light Festival is zeker een magische ervaring en zal het doorkomen van de lockdown een stuk aangenamer maken!

Fietsen door Amsterdam

Wat is er nou leuker (én gezonder) dan Amsterdam ontdekken op de fiets? Met één van de huurfietsen van het Van der Valk hotel Amsterdam-Amstel kun je Amsterdam op zijn Hollands ontdekken. Tijdens de lockdown is het natuurlijk belangrijk om te blijven werken aan je gezondheid, met een fietstocht door de hoofdstad ben je gezond bezig én kun je genieten van de mooiste bezienswaardigheden. Fiets door het centrum van de stad langs het Rijksmuseum of ontdek een van de oudst nog functionerende molens in Amsterdam; de Gemeenschapsmolen. Onze Front Office medewerkers staan voor je klaar en helpen jou om de mooiste, verste of bijzonderste fietsroute uit te stippelen. Met een lekkere dikke winterjas, een sjaal, muts en een paar wanten ben je er helemaal klaar om op pad te gaan met de fiets tijdens de winter in Amsterdam!

Wandelen in Amsterdam

Wandelen in Amsterdam is een ware belevenis. In Amsterdam liggen de mooiste parken die je uitnodigen voor een heerlijke wandeling, ook tijdens de lockdown. Wandelen heeft natuurlijk ontzettend veel voordelen voor je gezondheid, maar het is ook heel leuk! Wandel heerlijk langs de Amstel of zoek het verderop in het welbekende Vondelpark. Vergeet onderweg niet een heerlijke warme chocolademelk af te halen.

Een warm bad

Niets is lekkerder dan na een dagje de magie van Amsterdam ontdekken, heerlijk tot rust te komen. Geniet als kers op de taart van een heerlijk van jouw eigen bad bij jou op de hotelkamer. Boek een van onze kamers met een heerlijk bad hier.

Al met al is er zelfs tijdens de lockdown in Amsterdam genoeg te doen om er een fantastische trip van te maken. Boek jouw verblijf hier bij Van der Valk Amsterdam-Amstel en verbaas je over de eindeloze fiets- en wandelroutes en de prachtig verlichte hoofdstad tijdens het Amsterdam Light Festival!

Wil je weten wat deze lockdown betekent voor een verblijf bij Van der Valk Hotel Amsterdam – Amstel? Lees hier meer over de maatregelen in het hotel.