Toeristische info
September in Amsterdam

Locatie

September in Amsterdam

We gaan alweer het najaar in!

Aan al het goede komt een eind, maar niet getreurd… de herfst brengt genoeg leuke dingen met zich mee! En waar kun je nou beter nagenieten van een prachtige zomer dan in onze mooie hoofdstad?

Zo zijn er in september verschillende concerten en festivals om alles nog een keertje over te doen.

 

Festivals

Op 7 september zijn er in de stad twee grote festivals, namelijk Elrow en Valtifest.

Elrow staat al jarenlang in het teken van elektronische muziek, met een gigantisch spektakel aan confetti, opblaas dieren en carnaval acts. Voor meer informatie en tickets kun je terecht op hun website

Valtifest staat dit jaar in het teken van plastic, dus je kunt een hele hoop gekke creaties vinden die los gaan op onder anderen dance, house en hiphop muziek. Wil jij meer weten over dit kleurrijke festival, neem hier dan gauw een kijkje. 

 

Concerten

Het ZiggoDome wordt deze maand gevuld met grote namen. Zo kun je op 11 september naar Ariana Grande gaan kijken en luisteren en een dag later meteen door naar Muse! Ook zal de Britse girlband Little Mix de concertzaal op 25 september vullen met hun monsterhits en kun je op 30 september terug in de tijd met de iconische Cher.

Must see and do

A’dam Lookout

Wil jij Amsterdam vanuit hoge hoogte bekennen? Ga dan snel een keertje naar A’dam Lookout. Hier kun je de stad op ongeveer 80 meter hoogte zien met een panoramisch uitzicht en als je geluk hebt, kun je zelfs tot Utrecht kijken! Mocht jij je nu super avontuurlijk voelen, dan kun je zelfs ‘over the edge’ schommelen. Dus combineer jouw bezoek aan ons hotel met een schommel avontuur op Europa’s hoogste schommel. 

Hop on Hop off Boat

Wil jij de stad niet alleen verkennen vanuit de winkelstraten, maar ook vanuit de vele grachten die Amsterdam te bieden heeft? Boek dan eens een Hop on Hop off boottour. Tijdens de tour kun je gebruik maken van een audiotour die je allerlei verhalen over de geschiedenis van Amsterdam vertelt. Ook kun je deze tour combineren met een Hop on Hop off bustour. Zo kun je van alles wat zien. Voor meer informatie kun je terecht op stromma.com

Henri Willig Proefzolder

Heb jij nou altijd willen weten hoe kaas precies gemaakt wordt en welke wijnsoort of welk biertje je er het best bij kan drinken? Boek dan snel jouw 45 minuten durende kaas masterclass bij Henri Willig ’s Proefzolder. De kazen worden geheel volgens Nederlandse traditie geserveerd met dipsausjes.