Toeristische info
Mei in Amsterdam

Locatie

Mei in Amsterdam

Magische mei maand

Het is zo ver, de magie komt weer tot leven. De vogels leggen eitjes, de lammetjes staan weer in de wei en er is een speciale dag voor de aller belangrijkste vrouw uit jouw leven. En waar kun je deze evenementen nou beter vieren dan in onze prachtige hoofdstad?

Daarnaast staat de maand mei in het teken van vrijheid, bezoek daarom een van de vele Bevrijdingsdag festivals die er deze maand op de planning staan of neem een kijkje in het Anne Frank huis.

In de maand mei is er altijd genoeg te doen in Amsterdam, dus combineer je overnachting deze maand met een bezoekje aan een museum, festival of concert.

Ook deze maand hebben wij een lijstje gemaakt met dingen die je moet zien, doen en weten over de meimaand in Amsterdam.

 

Moederdag bij Van der Valk Hotel Amsterdam – Amstel

Vier Moederdag samen met jouw moeder tijdens onze Moederdagbrunch op 12 mei! Wij heten jou heel graag welkom tijdens onze Live Cooking Brunch in Buffet ’t IJ. Vier een onvergetelijke Moederdag in de hoofdstad, geheel in het teken van dat ene speciale persoon.

Moederdagbrunch Amsterdam

Geniet van een ruim assortiment aan verse croissants, broodjes en pannenkoeken. Ook is er een rijkelijk aanbod aan verse kazen, vleeswaren, (gerookte) vis en diverse salades. Daarnaast maken onze koks verse groente-, vlees- en visgerechten op de plaat, wok en grill speciaal voor jou klaar.

Als klap op de vuurpijl kun jij jouw Moederdagbrunch afsluiten met ons uitgebreide dessertbuffet, met onze chocoladefontein als pronkstuk!

 

Evenementen in de hoofdstad

Het Amsterdams Verbond

Op 5 mei staat heel Nederland in het teken van bevrijding. Wij vieren het einde van de Tweede Wereldoorlog en dat kan nergens anders zo spectaculair als in Amsterdam.

In de Tuinen van West kun je op 5 mei terecht voor een programma vol cultuur, muziek en eten. “Met 12 hostingpartijen, meer dan 50 muzikanten, 20 foodtrucks en vele hoofdstedelijke partners verenigt Amsterdam zich als één.”

Meer informatie over dit festival, klik hier.

 

Het Vrije Westen

In het Westerpark kun je dit jaar terecht bij maar liefst 7 podia tijdens ‘Het Vrije Westen’. Ook zijn er dit jaar diverse markten en kinderactiviteiten op het festival.

Klik hier voor meer informatie.

 

Concert op de Amstel

Wil jij dit jaar een glimp opvangen van onze koning en koningen? Dan kun je terecht bij het Concert op de Amstel. Op een drijvend podium, uitkijkend op het Koninklijk Theater Carré kun je genieten van verschillende artiesten van uiteenlopende genres.

Voor meer informatie kun je terecht op de website.

 

Hou er wel rekening mee dat de metro’s en trams aangepaste routes hebben gedurende de festiviteiten. Voor meer informatie kunt u tegen die tijd terecht op de website van de GVB.