Toeristische info
Maart in Amsterdam

Locatie

Maart in Amsterdam

In maart lijkt alles opeens afgelopen. Kerst voelt alweer als jaren geleden en de zomer is nog lang niet in zicht, maar niets is minder waar! In maart wordt de zomertijd ingelast en worden de dagen weer langer, het weer weer beter en de stad weer levendiger. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt die jou helemaal laten zwelgen van de lentekriebels!

 

Lentekriebels in de hoofdstad

Om helemaal in de lente sfeer te komen, hebben wij een aantal marktjes en leuke plekjes op een rijtje gezet:

  • Bloemenmarkt
    De Bloemenmarkt is een de meest kleurrijke marktjes van Amsterdam. Vroeger werden bloemen en bloembollen vanuit het platte land naar de binnenstad gebracht per boot, daarom bestaat de markt uit allemaal drijvende bloemenwinkels om zo de cultuur in stand te houden.
  • Albert Cuypmarkt
    Deze bekende markt bestaat uit ongeveer 260 kraampjes en is alleen op zondag gesloten, dus je kan er bijna elke dag doorheen wandelen voor je favoriete stroopwafels, groentes en vleeswaren. Ook kun je tussen het struinen naar nieuwe kleren door genieten van het jazzpodium ‘De Badcuyp’
  • Dappermarkt
    In het Amsterdamse stadsdeel Oost is een van de grootste culturele markten te vinden. Met ongeveer 200 kraampjes kun je genieten van talloze wereldse versnaperingen en klederdrachten.

 

Evenementen in de hoofdstad

Op 26 maart kun je bij het Nationale Opera & Ballet terecht voor het ultieme balletstuk, Het Zwanenmeer. Het stuk van Rudi van Dantzig wordt uitgevoerd door de beste dansers ter wereld en is maar een aantal keren per jaar te zien.

Kijk voor meer informatie op de website.

 

Tentoonstellingen Musea

Gedurende het jaar zijn er in verschillende musea in Amsterdam veel tentoonstellingen. We hebben een aantal exposities die je niet wil missen op een rijtje gezet:

1001 vrouwen in de 20eeuw – Amsterdam Museum

Tot en met 10 maart is deze tentoonstelling te zien in het Amsterdam Museum. Samen met Els Kloek stelt het museum opmerkelijke vrouwen voor die in de vorige eeuw elk uniek waren. Sommige omdat ze beroemd waren, andere waren berucht, maar ook nauwelijks bekende vrouwen.

Voor tijden, tickets en meer informatie, bekijk de website.

Dare to Discover – Het Scheepvaartsmuseum

Je kan nu in het Scheepvaartsmuseum via een Virtual Reality meekijken aan boord van het VOC-schip Amsterdam. Het brengt je terug in de Gouden Eeuw. Je vliegt over de historische haven van Amsterdam en je ziet hoe snel het is ontwikkeld tot een bedrijvige haven. Deze bijzondere ervaring wil je niet missen!

Kijk voor meer informatie op de website.

Moco Museum: Banksy & More

In het museum dat zich in het Amsterdamse spiegelkwartier bevindt, staat moderne en hedendaagse kunst centraal. Het particuliere museum stelt bekende werken van onder anderen Banksy tentoon. Door de exclusiviteit van vele werken, is dit de enige keer dat je alles gelijktijdig bij elkaar kunt zien. Deze maand is de expositie “Connecting Time” van Daniel Arsham te zien.

Voor tickets en meer informatie kun je terecht op de website.

Michelangelo – a Different View

Heb jij altijd al een keer naar Michelangelo’s bekendste werk willen kijken, maar is naar Rome gaan net iets te ver gegrepen? Dan kun je nu bij de Beurs van Berlage genieten van fotomechanisch gereproduceerde kopieën, die bijna op originele grootte zijn gedrukt. Zo is de Sixtijnse Kapel dichterbij dan ooit.

Voor meer informatie kun je terecht op hun website.