Toeristische info
Juni in Amsterdam

Locatie

Juni in Amsterdam

De maand van  het fijnproeven

De maand juni staat in het teken van… eten!

Wil je meer weten? Lees dan verder.

 

Culinaire wereldreis door Amsterdam

Komende maand kun je in Amsterdam een culinaire wereldreis maken, van Italië tot Japan en weer terug.

Uiteraard trappen we de maand af met een hoofdgerecht van Restaurant Amstelle en een cocktail bij Bar Moqum, maar buckle up, want we vliegen meteen door.

We beginnen van 29 mei tot en met 2 juni bij de “Rollende Keukens”. Op het Westergasterrein kunnen de echte foodies hun geluk niet op. Er staan foodtrucks met heerlijke en verantwoorde gerechten, maar je kunt er ook terecht voor overheerlijke wijnen, biertjes en andere dranken. Laat je inner foodlover de vrije loop en eat your heart out.

Vervolgens gaan we door naar “Taste of Amsterdam” in het Amstelpark, waar jij je van 31 mei tot en met 3 juni kan laten vermaken op de ultieme “foodie playground”. Je kan er genieten van zo’n 100 gerechten van 24 toprestaurants die allemaal hun beste beentje voor hebben gezet. Ook kun je deelnemen aan workshops, proeverijen en demonstraties. Ook er is er een klein marktje war je een aantal van de producten zelf kunt kopen.

Van al dat eten krijg je natuurlijk ontzettende dorst, daarom kun je van 7 tot en met 10 en 14 tot en met 16 juni naar het “Bacchus Wijnfestival”. Proef ruim 300 verschillende soorten wijn, afkomstig van over de hele wereld. Amsterdamse wijnwinkels en -makers stellen een mooie verzameling ter beschikking, die je kunt combineren met overheerlijke gerechten en interessante verhalen.

De wereldreis eindigt last but not least in Azië. Bij het “Asian Street Food Festival” kun je op 22 en 23 juni genieten van de authentieke Aziatische keuken. Met gerechten uit Korea, China, Japan, Thailand en nog veel meer. Om het spannend te houden is de locatie nog geheim… dus houd de pagina goed in de gaten!

Duik daarna in een van onze heerlijke bedden en begin de dag weer goed met een luxe ontbijtje bij ons buffet!

 

Nederlandse cultuur

Van 29 mei tot en met 23 juni is in Amsterdam het “Holland Festival”. Dit festival staat in het teken van internationale podiumkunsten. Aanschouw dans-, zang- en theatervoorstelling door de hele stad. Sinds 1947 is het elke maand juni een echt statement, iets wat je zeker een keer meegemaakt moet hebben. Voor meer informatie en locaties kun je terecht op hun website.