Toeristische info
Juli in Amsterdam

Locatie

Juli in Amsterdam

De maand van festivals

Een nieuwe maand, een nieuwe blog!

Inmiddels is het alweer juli en de eerste overheerlijke zonnestralen zijn al gevallen. Deze maand staat in het teken van zomer, zon en festivals, dus als jij wilt weten waar je wanneer moet zijn, lees dan vooral verder!

Wij hebben namelijk ook deze maand een lijstje gemaakt met dingen die je moet zien, doen en weten over de maand juli in onze hoofdstad.

 

Uitstapjes in Amsterdam

Om de zomer te vieren zijn er in Amsterdam een heel aantal festivals waar je in de maand juli naartoe kan. Wij hebben alvast een van de leukste festivals voor jou op een rijtje gezet.

 

Vondelpark Openluchttheater

Gedurende de hele maand juli kun je in het Vondelpark genieten van allerlei vormen van muzikale kunst. Zo kun je op vrijdag, zaterdag en zondag naar het Openluchttheater om te kijken naar verrassende vormen van dans, muziek, cabaret en jeugdtheater.

Er wordt geen entree gerekend, maar je kunt wel een donatie achterlaten.

Meer over het Openluchttheater vind je hier.

 

BankGiro Loterij ZomerConcerten

Tot en met 31 augustus kun je bij het ConcertGebouw terecht voor de meest uiteenlopende muziekstukken. Zij hebben een greep uit de muziekgeschiedenis gedaan en 80 concerten op een rijtje gezet, van Bach tot Broadway en weer terug!

Voor meer informatie kun je terecht op de website van het ConcertGebouw.

 

Amsterdam Roots Festival

Van 2 tot en met 10 juli is er in Amsterdam Oost het ‘Amsterdam Roots Festival’. Tijdens het festival kun je zeven dagen lang luisteren naar muziek en persoonlijke verhalen. Ook kun je kijken naar optredens, urban arts en allerlei verschillende hapjes proeven. Het multidisciplinaire festival staat in het teken van verbintenis en het ontdekken van jezelf.

Zou jij graag meer willen weten over alle culturen die een plekje hebben gevonden? Kijk dan op hun website voor meer informatie.

 

Over het IJ Festival

Van 5 tot en met 14 juli is er op de NDSM Werf de 27e editie van het ‘Over het IJ Festival’. Het Over het IJ Festival staat in het teken van zomertheater en heerlijk eten. Je kan tien dagen lang genieten van het talent van de toekomst en gevestigde theatermakers. Vanaf Amsterdam Centraal is het makkelijk te bereiken met de fiets of te voet, ook kun je in Noord op verschillende plaatsen je auto parkeren.

Voor meer informatie, klik hier.

 

ARTIS Zoomeravonden

Elke zaterdag in de maanden juli en augustus kun je vanaf 15.00 uur tot zonsondergang bij ARTIS terecht voor verschillende activiteiten. Denk hierbij aan workshops voor kinderen en muzikale optredens van aanstormende talenten en ga op bezoek bij onze geadopteerde toekan. Ook kun je heerlijk picknicken in het gras of pizza bestellen in hun buitenkeuken. Tot slot kun je een rondleiding krijgen in een adembenemend schemerend park.

Voor meer informatie kun je terecht op hun website.

 

Spartan Stadion Run

Voor onze sportievelingen is er op zaterdag 20 juli een Spartan Race in de Johan Cruijff Arena. Hier kan iedereen, van beginners tot ver gevorderden al hun kunsten laten zien in een van de meest uitdagende races op het gebied van spierkracht, uithoudingsvermogen en snelheid.

Voor meer informatie en inschrijvingen kun je terecht op hun website.