Toeristische info
Januari in Amsterdam

Locatie

Januari in Amsterdam

Happy new year! We wensen iedereen een fijn en gezond 2019 toe!

De feestdagen zijn voorbij, maar er is alsnog genoeg te zien en te doen in Amsterdam. Je kan naar musea, theatervoorstellingen of gewoon de stad Amsterdam verkennen. We hebben weer een aantal leuke activiteiten voor jullie op een rijtje gezet!

Nationale Tulpendag

Op zaterdag 19 januari is de Dam omgetoverd tot de grootste tulpentuin ter wereld. Het is de officiële aftrap van het tulpenseizoen en het wordt georganiseerd door Nederlandse tulpenkwekers. Iedereen is welkom om een gratis bosje tulpen te plukken uit de tuin. Naast de tulpen zijn er ook veel verassingen en acties. Om 13.00 zal de tuin officieel geopend worden door een bijzondere gast.

Voor meer informatie, kijk op de website.

IMPRO Amsterdam International Spontaneous Theatre Festival

Je kan een week lang genieten van theater op wereldklasse niveau in het Compagnietheater op de Kloveniersburgwal. Het is het enige internationale improvisatiefestival in Nederland. Er zijn niet alleen dag voorstellingen, maar ook late night shows, workshops, open podium en een afterparty en het festival goed af te sluiten. Let op! De voorstellingen zijn in het Engels.

Bezoek de website van IMPRO Amsterdam International Spontaneous Theatre Festival voor informatie, kaartjes en tijden.

Amsterdam Light Festival

Nog niet genoten van een magisch verlicht Amsterdam in de avond? Dan is dit je kans. Het Amsterdam Light Festival is nog te zien tot 20 januari 2019.
Dit jaar is alweer de zevende editie van het Amsterdam Light Festival. Het festival vindt plaats in de binnenstad van Amsterdam van 29 november 2018 tot en met 20 januari 2019. De binnenstad wordt tussen 17:00 en 23:00 verlicht. Kunstenaars van over de hele wereld werken tijdens het festival aan een nieuwe tentoonstelling speciaal voor stad Amsterdam. Doordat de hele stad verlicht is heeft Amsterdam een gezellige en knusse uitstraling. Het Amsterdam Light Festival is te voet en te boot te bezoeken.

Kijk op de website voor meer informatie en de routes.

Tentoonstellingen Musea

Gedurende het jaar zijn er in verschillende musea in Amsterdam veel tentoonstellingen. We hebben een aantal exposities die je niet wil missen op een rijtje gezet:

A Sheet of Paper can become a Knife – Prince Claus Fund Gallery In de Prince Claus Fund Gallery is er tot eind januari een indrukwekkende tentoonstelling. De titel van de tentoonstelling is geïnspireerd op een gedicht van schrijver Tsering Woeser. Hij suggereert dat alles een wapen kan worden, onverklaarbaar en zonder waarschuwing.  Het is een tentoonstelling van fotografie, video, installaties, sculpturen, textiel en werk op papier. Bekijk de website voor meer informatie.

1001 vrouwen in de 20e eeuw – Amsterdam Museum Tot en met 10 maart is deze tentoonstelling te zien in het Amsterdam Museum. Samen met Els Kloek stelt het museum opmerkelijke vrouwen voor die in de vorige eeuw elk uniek waren. Sommige omdat ze beroemd waren, andere waren berucht, maar ook nauwelijks bekende vrouwen. Voor tijden, tickets en meer informatie, bekijk de website.

Banksy: Laugh Now – Moco Museum Tot en met 15 januari is in het Moco Museum de tentoonstelling te zien van de street-art legend Banksy. Er zijn ruim 50 meesterwerken te zien van de kunstenaar. De kunstwerken van Banksy zijn over de hele wereld te zien. Moco Museum werkt samen met verzamelaars over de hele wereld, die hun eigen kunstwerken in bruikleen geven voor de expositie. Voor kaartjes en informatie, bekijk de website.

Dare to Discover – Het Scheepvaartsmuseum Je kan nu in het Scheepvaartsmuseum via een Virtual Reality meekijken aan boord van het VOC-schip Amsterdam. Het brengt je terug in de Gouden Eeuw. Je vliegt over de historische haven van Amsterdam en je ziet hoe snel het is ontwikkeld tot een bedrijvige haven. Deze bijzondere ervaring wil je niet missen en is te zien tot en met 31 januari. Kijk voor meer informatie op de website.

Body Worlds: The Happiness Project – Body Worlds Op de Damrak 66 kan je het gehele jaar de expositie van het menselijk lichaam bezoeken. Er zijn meer dan 200 anatomische preparaten van het menselijk lichaam zodat je alles kan leren over je eigen lichaam. Deze tentoonstelling is niet alleen interessant, maar ook leerzaam.Voor meer informatie en tickets, bekijk dan de website.