Toeristische info
Februari in Amsterdam

Locatie

Februari in Amsterdam

Februari is de maand van de liefde en waar kun je dat beter vieren dan in Amsterdam? Daarom hebben wij speciaal voor jou een Valentijnsdag to-do list  gemaakt.

Valentijnsdag in de hoofdstad

Valentijnsdiner in Restaurant Amstelle
Je hoeft niet ver om valentijnsdag te kunnen vieren: in ons eigen Restaurant Amstelle bieden we een romantisch driegangendiner aan, perfect om jouw geliefde te verassen. Bekijk snel alvast het menu en reserveer een tafel via onze website

Wed & Walk
Tegenwoordig hoef je niet meer naar Las Vegas te gaan om in een gekke bui je partner ten huwelijk te vragen. 14 februari kun je bij Wed & Walk op de Eerste van der Helststraat 13 voor één dag met je geliefde in het huwelijksbootje stappen en voordat je ’s avonds het bed in duikt weer gescheiden zijn.

Op de website kun je een plekje reserveren en alles nog een keertje doornemen.

Voor je het weet, heb je een date

Dit jaar heeft Van Der Valk meegedaan aan het kerstdiner voor het Nationaal Ouderenfonds. Ook De Nieuwe Poort heeft een speciaal evenement tot leven geroepen om de oudere in het zonnetje te zetten. Op 9 februari heeft De Nieuwe Poort namelijk hun jaarlijkse date dag weer. Young professionals gaan op deze dag met eenzame ouderen op date om hen een leuke Valentijnsdag te bezorgen.

Wil jij dit jaar meedoen met dit mooie initiatief en een hapje bij Van der Valk komen eten? Dan kun jij je nu nog aanmelden op de website.

Sterrennacht

Bij dierenpark Artis kun je in het Planetarium optimaal met je geliefde genieten van een gevulde sterrenhemel. Laat je meenemen op een romantische tocht door het heelal, met verhalen over de aantrekkingskracht tussen aarde en maan en waarom mannen van Mars komen en vrouwen van Venus.

Voor tickets kun je terecht op de website van Artis.

Skinny love

Het sprookje over de Magere Brug wordt in Amsterdam al jarenlang vertelt. Als je elkaar op de Magere Brug in Amsterdam zoent, blijf je voor altijd bij elkaar. Neem daarom je partner deze Valentijnsdag mee naar de brug en bezegel jullie liefde.

Evenementen in de hoofstad

Pasar

Van 16 tot en met 24 februari kun je bij Amsterdam RAI genieten van de Aziatische cultuur. Proef, ruik, voel en aanschouw eeuwenoude tradities en baan jezelf een weg in het Oosten. Vanuit ons hotel ben je binnen 10 minuten op de Pasar, dus ideaal te combineren.

De tickets kun je bestellen op de website.

Tentoonstellingen Musea

Gedurende het jaar zijn er in verschillende musea in Amsterdam veel tentoonstellingen. We hebben een aantal exposities die je niet wil missen op een rijtje gezet:

Rembrandt’s Social Network
Bij Museum Het Rembrandthuis is tot en met 19 mei 2019 de tentoonstelling “Rembrandt’s Social Network” te zien. In 2019 ia Rembrandt precies 350 jaar overleden. In deze tentoonstelling komen alle mensen aan bod die belangrijk waren voor Rembrandt, welke relatie hij met hen had en welke rol zij in zijn leven speelden.

Voor tickets en meer informatie kunt u terecht op de website.

Ruben en de Ark van Noach
In het Kindermuseum (Joods Historisch Museum) kun je vanaf nu tot en met 30 september 2019 met je kinderen het bekende verhaal over de Ark van Noach herbeleven. Dick Bruna heeft de taak op zich genomen om het verhaal geheel op eigen wijze vorm te geven.

Voor meer informatie over Ruben en de ark van Noach kun je terecht op de website.

BITTER Chocolate Stories
In totaal werken er wereldwijd meer dan 2 miljoen kinderen op cacaoplantages. Tienduizenden kinderen zijn slachtoffers van mensenhandel en vijftien daarvan komen hun verhaal doen in het tropenmuseum. Je kunt met ze in gesprek gaan of vragen stellen tot en met 28 februari 2019.

Voor tickets kun je terecht op de website van het Tropenmuseum.