Locatie

Dit is hoe onze Front Office Agents een verblijf bij Van der Valk Hotel Amsterdam - Amstel nóg specialer maken

Front Office Agents Kimberly en Anna verwelkomen de gasten van Van der Valk Hotel Amsterdam - Amstel altijd met een grote glimlach. Want wat is er leuker dan ontvangen worden met een glimlach? U wordt er niet alleen vrolijker van, maar het is ook nog eens een lekker begin van de vakantie bij Van der Valk Hotel Amsterdam - Amstel. Na het inchecken is er dan eigenlijk geen reden om nog uit het hotel te gaan. Benieuwd naar het geheim van Kimberly en Anna en hoe zij het werk als Front Office Agent ervaren? Lees dan snel verder.

Maak kennis met #teamtoucan: Wie zijn Kimberly en Anna?

Kimberly (25) is Assistant Front Office Manager bij Van der Valk Hotel Amsterdam - Amstel. “Ik was op zoek naar een andere baan als receptiemedewerkster en zag een vacature voorbijkomen op een vacaturesite. Ik besloot te solliciteren en tot mijn verbazing kreeg ik diezelfde dag nog een telefoontje met de vraag of ik op gesprek wilde komen. Zo ging het erg snel. Inmiddels werk ik hier nu drie maanden.” Anna (23) is maart 2021 begonnen als Front Office Agent bij Van der Valk Hotel Amsterdam - Amstel. Ze had haar Front Office opleiding en stage net afgerond en was op zoek naar een nieuwe baan. “Tijdens deze periode waren er weinig vacatures beschikbaar in de hotellerie, maar ik was vastberaden om in deze sector te blijven werken. Gelukkig zocht Van der Valk Hotel Amsterdam – Amstel een nieuwe Front Office Agent. Toen ik deze vacature online zag, wist ik niet hoe snel ik moest solliciteren.”

Hoe zorgen jullie dat gasten een goede eerste indruk hebben van het hotel wanneer ze de lobby binnenstappen?

Kimberly: “Ik probeer altijd in één oogopslag te zien wat de wensen van de gasten zijn en aan te voelen wat ze nodig hebben. Als gasten bijvoorbeeld behoefte hebben aan persoonlijke aandacht probeer ik dat zoveel mogelijk te geven. Als ik weet dat er iemand jarig is, regel ik iets leuks. Denk aan een versierde tafel en een extra drankje in Restaurant Amstelle.” Anna geeft op haar eigen manier persoonlijke aandacht aan gasten: “Ik heet de gasten altijd welkom bij check-in en bedank ze voor het verblijf bij check-out. Daarnaast vraag ik naar interesses van gasten. Hierdoor kan ik aanvoelen of ik dingen gemeen heb met ze en kan ik hierop inspelen. Zoals laatst, toen ik erachter kwam dat gasten uit dezelfde woonplaats kwamen als ik. Ik ben hierover in gesprek gegaan en merkte dat ze dit heel erg waardeerden en enthousiast werden.”

Wat zorgt ervoor dat jullie elke dag weer met plezier naar je werk gaan?

Kimberly en Anna zijn het er unaniem over eens: collega’s maken het werk nog leuker. Anna: “Het is een sterk team en we lachen veel samen. Hierdoor zit ik helemaal op mijn plek.” Kimberly voegt hieraan toe: “We zijn altijd eerlijk tegen elkaar en geven elkaar regelmatig feedback. Op deze manier kunnen we van elkaar leren en blijven we gemotiveerd.” Ze vertellen dat successen regelmatig gevierd worden. Kimberly: “Af en toe hebben we teamuitjes om het team te belonen voor het harde werken. Dat is altijd heel gezellig.”

Wat willen jullie nog bereiken in jullie carrière?

Kimberly vertelt dat ze graag in het buitenland zou willen werken. “Het lijkt mij een grote uitdaging om achter de receptie te staan in het buitenland, terwijl je de taal nog niet goed beheerst. Ik zou dan wel in een boutique hotel willen werken als General Manager.” Wel benadrukt ze dat ze bij Van der Valk Hotel Amsterdam - Amstel wil doorgroeien tot Front Office Manager en zichzelf eerst volledig wil ontwikkelen: “Ik heb het hier nog teveel naar mijn zin om daar nu serieus over na te denken.” Anna heeft daarentegen nog geen ambities om Shiftleader of Front Office Manager te worden: “Ik wil eerst graag nog meer kennis verwerven en alle kneepjes van het vak als Front Office Agent leren, voordat ik de volgende stap wil zetten.”

Ontvangen worden met een glimlach door onze Front Office Agents Kimberly of Anna? Boek dan snel een kamer bij Van der Valk Hotel Amsterdam - Amstel en het genieten kan beginnen! Of ook onderdeel worden van #teamtoucan? Mail dan snel naar hr@amsterdam.valk.com.