Toeristische info
December in Amsterdam

Locatie

December in Amsterdam

It's the most wonderful time of the year

Het is zo ver, 2019 loopt officieel ten eind en de feestdagen komen dichterbij! Geniet met volle teugen van al het eten, drinken, gezelligheid en liefde dat Amsterdam te bieden heeft.

Wij hebben de leukste evenementen van deze feestmaand op een rijtje gezet om jou de ultieme kerstbeleving te geven!

Dus ben jij deze maand in onze hoofdstad? Dan zijn wij jouw ultieme stadsgids!

 

Must see and do

Het Amsterdamse Winterparadijs

Op minder dan 5 minuutjes met de metro kun je van 21 december tot en met 5 januari 2020 genieten van een Winterparadijs. Dan wordt de RAI Amsterdam namelijk omgetoverd tot een heus Winter Wonderland.

Met allerlei activiteiten voor zowel overdag als in de avond is er van alles te beleven zo komen er talrijke bekende artiesten bij de après-ski hut optreden en kun je schaatsen in een binnen en buitenbaan. Ook is er een reuzenrad waarmee je Amsterdam vanuit een hele andere hoogte kan ontdekken en kun je ijsracen op echt ijs!

Ultieme winterbeleving
De ultieme winterbeleving staat op jou te wachten! Begeef je in een omgeving met echte sneeuw en langlauf tussen de kersbomen. Kom gezellig met je vrienden curlen of glij van de tube jump af. Je kan zelfs marshmallows boven een vuurtje roosteren en in de Kerstbioscoop kijken naar echte kerstklassiekers.

Eten en drinken
Dit jaar zullen de meest populaire restaurants van Amsterdam een pop-up kraampje opzetten in de RAI, zodat alle bezoekers kunnen genieten van het lekkerste eten en drinken van Amsterdam. Ook is er dit jaar een vernieuwde après-ski hut, waar elke avond een verzorgd programma is. Zo komt niemand minder dan Xander de Buisonjé op bezoek met zijn vrienden en zal Maan de sterren van de winterhemel zingen!

Natuurlijk is dat lang nog niet alles. Voor meer informatie en tickets kun je terecht op hun website!

 

De Notenkraker

Op 21 december om 19.30 uur wordt er bij het RAI Theater het meest klassieke kerstballetstuk opgevoerd, namelijk De Notenkraker.

De Notenkraker gaat over een meisje genaamd Clara en haar notenkrakerpop, die ze op kerstavond cadeau krijgt. In haar droom komt deze pop tot leven en verandert hij in een prins. Clara en haar notenkrakerpop worden verliefd op elkaar, maar er komen allerlei problemen op hun pad.

Dit balletstuk is een klassieker die de puntjes op de i van kerstmis zet!

Wil jij hier naartoe? Klik dan hier voor meer informatie.

 

The Christmas Show

Dit jaar is de grootste familieshow van Nederland weer te zien in het ZiggoDome! Op 21 en 22 december wordt het verhaal van Doornroosje en de prins in een kerstjasje gestoken. Word betovert door onder anderen Carlo Boszhard, Esmée van Kampen en Buddy Vedder in The Christmas Show. De show zit vol prachtige kostuums, lichtshows, special-effects, spanning, humor, zang en dans.

Luid de kerstvakantie op en tip in op minder dan 10 minuutjes van ons prachtige hotel!

Wil jij het helemaal compleet maken? Boek dan ons concertarrangement en combineer The Christmas Show met een overnachting in ons hotel. Geniet van een driegangendiner in ons restaurant en stap vervolgens op de metro naar de leukste show van het land. Duik als je terug bent in een van onze heerlijke bedden en begin de dag daarna helemaal fit aan je dag met een ontbijt bij ons buffet.

Voor meer informatie en tickets, kijk op de website.

 

Schaatsen op het Museumplein

Vanaf 13 tot en met 26 december is er weer genoeg te doen op en rondom het Museumplein. Ice * Village, de kerstmarkt van Amsterdam, staat bekend om de magische combinatie van shoppen en schaatsen in een betoverend winterlandschap.

In dit vijfde jaar zullen er maar liefst meer dan 45 standhouders voor jou klaar staan. Deze kraampjes zijn voorzien van eten, drinken of hebbedingetjes. In Brasserie Winters kun je heerlijk uitkijken op de activiteiten, terwijl je geniet van hamburgers, broodjes of smeltende kazen.

De schaatsbaan op het Museumplein is geopend van 16 november 2019 tot en met 2 februari 2020. Maak prachtige kerstfoto’s met het Rijksmuseum op de achtergrond, schaats onder een replica van de Magere Brug door of drink samen met vrienden en familie een heerlijk kopje warme chocomel.

Al met al een ideale locatie voor een kerstervaring die je nooit meer gaat vergeten!

Wil jij meer weten over Ice * Village? Kijk dan op hun website.

 

Schaatsen op het Rembrandtplein

Mocht je geen zin hebben om naar het Museumplein te gaan, dan kan je ook een rondje gaan schaatsen over het Rembrandtplein. Voor slechts €2,50 mag je het ijs een hele dag betreden en mocht je jouw schaatsen nou niet bij de hand hebben, dan kun je ze voor maar €5,- per dag huren!

Ook kun je bij de houten chalets langs voor een heerlijke oliebol, wafel, braadworst en een glaasje glühwein.

Lijkt het jou ook zo leuk om te schaatsen tussen de belichte bomen, sneeuwkanonnen, houten chaletjes, kerstbomen en ‘de Nachtwacht’? Dan kun je hier vanaf 14 november 2019 tot en met 5 januari 2020 terecht.

 

Amsterdamsche kerstmarkt

Van 20 tot en met 23 december is er in de Westergasfabriek weer de enige echte Amsterdamsche Kerstmarkt. Dit typisch Mokums kerstfestival is voor jong en oud een echt feest en niet geheel onbelangrijk, gratis toegankelijk.

Luid de feestdagen in met lokale lekkernijen, echte winterkost, glühwein, warme chocomel, culinaire hapjes en speciaalbiertjes. Ook wordt je voorzien van films, muziek, kunst en cultuur. En als activiteiten zijn er maar liefst een schaatsbaan en een kerstkaraokebar!

Dus wil jij je allerlaatste kerstcadeautjes scoren bij de Westergas? Klik dan hier voor meer informatie.

 

Wij wensen iedereen alvast prettige kerstdagen en een voorspoedig 2020!