Locatie

Cocktails nippen doe je bij Bar Moqum

Cocktails nippen doe je bij Bar Moqum

Bar Moqum was pas vijf maanden geopend toen COVID-19 roet in het ‘drankje’ gooide. Maar liefst 8 maanden was de hotelbar van Van der Valk Hotel Amsterdam – Amstel gesloten en konden Ricky, Jaimy en Hamid tijdelijk niet meer aan de slag als barmedewerker. Hoe hebben zij deze lockdown ervaren en wat vinden zij zo leuk aan het werken in Bar Moqum? Het is te lezen in deze blog! Daarnaast delen ze het recept van één van hun favoriete cocktails.

#teamtoucan: Wie zijn Ricky, Jaimy en Hamid?

Ricky (29), Jaimy (22) en Hamid (27) werken sinds 2019 als barmedewerkers in Bar Moqum. Alle drie hadden ze al enige ervaring in het vak voordat ze bij Moqum gingen werken. Ricky had bijvoorbeeld een cursus tot barmedewerker gevolgd bij de European Bartender School en Jaimy leerde cocktails shaken tijdens haar opleiding tot Hotel Manager.

Hoe hebben jullie de lockdown ervaren?

“Ik heb tijdens de lockdown veel nagedacht”, vertelt Ricky. “Vragen die ik mezelf stelde waren bijvoorbeeld of ik nog wel in de late horeca uren wilde werken en of ik niet toe was aan een andere uitdaging. Zo ben ik tijdens de lockdown mijn eigen onderneming gestart en combineer ik dit nu met mijn baan als barman.” Jaimy miste vooral haar collega’s en de sfeer van Bar Moqum: “Bij ons kunnen zowel hotelgasten als niet-hotelgasten uitrusten en relaxen of een gezellige avond beleven met vrienden. De verwachting van onze gasten overtreffen, dat heb ik het meest gemist.”

Hoe zouden jullie Bar Moqum beschrijven?

Hamid: “Zoals de naam doet vermoeden is de bar een ode aan de internationale stad met haar gezellige sfeer: niet alleen wat betreft het interieur (chique blauw met gouden tinten), ook de cocktails zijn gebaseerd op deze stadssfeer.” Ricky vertelt dat hij trots is dat hij in deze Amsterdamse hotelbar werkt: “Bar Moqum heeft een tijdloze uitstraling, dat vind ik zo tof.”

#toucandoit: Wat vinden jullie het leukst aan werken bij Bar Moqum?

Jaimy: “Het bedienen van onze gasten! Gasten te zien genieten van een lekkere cocktail die wij hebben bereid en een praatje met ze maken aan de bar, dat vind ik het allerleukste aan mijn vak.”  Ook Hamid geniet van het contact met de gasten: “Ik hou ervan om in gesprek te gaan met onze gasten en te luisteren naar de verhalen.” Ricky vult Jaimy en Hamid hierin aan: “Onze gasten met open armen verwelkomen en een korte bartender show geven. Op deze manier zorgen we ervoor dat een bezoek aan Bar Moqum echt een beleving is, daar kan ik van genieten.”

Wat is jullie favoriete cocktail van de cocktailkaart?

“De Dutch Bramble! Deze cocktail ziet er niet alleen mooi uit, we vinden het ook de lekkerste cocktail van de nieuwe cocktailkaart. Dit komt door de fruitige en sterke smaak en de cocktail is in een handomdraai te maken.” Klik op deze link om de nieuwe cocktailkaart te bekijken. 

Nieuwsgierig geworden naar de Dutch Bramble, de favoriete cocktail van Ricky, Jaimy en Hamid? Lees snel verder!

Recept:

  • 60 ml Bols Barrel Aged Jenever
  • 30 ml citroensap
  • 25 ml suikersiroop
  • Eiwit van 1 ei
  • 3 bramen
  • IJsblokjes

Benodigdheden:

  • Shaker
  • Stamper
  • Strainer

Stamp de bramen fijn in de shaker en schenk alle overige ingrediënten erbij. Het eiwit schenkt u in het andere gedeelte van de shaker. Dan is het tijd om 7 seconden lang te shaken. Voeg er na het shaken ook veel ijs aan toe, dan wordt de cocktail lekker koud. Vervolgens 10 seconden lang shaken met het ijs erbij. Waarom u zo hard moet shaken? Voor dat laagje room natuurlijk. Schenk de cocktail uit door de strainer, zodat het ijs achterblijft in de shaker.

Benieuwd of uw zelfgemaakte Dutch Bramble net zo lekker smaakt als die van Bar Moqum, of weinig zin om de cocktail zelf te maken? Kom dan langs in Bar Moqum en laat u verrassen door Ricky, Jaimy of Hamid en deel een foto met de hashtag #barmoqum. Proost!