Toeristische info
April in Amsterdam

Locatie

April in Amsterdam

Het is lente

De eerste zonnestralen zijn al achter de rug en Rokjesdag ligt in het vooruitzicht. Dat kan maar 1 ding betekenen; het is lente!

In de maand april is er altijd genoeg te doen in Amsterdam, dus combineer je overnachting deze maand met een bezoekje aan een museum, festival of concert. Wij hebben ook deze maand een lijstje gemaakt met dingen die je moet zien, doen en weten over de aprilmaand in de hoofdstad.

 

Pasen bij Van der Valk Hotel Amsterdam – Amstel

Vier Pasen 2019 met een heerlijke paasbrunch bij Van der Valk Amsterdam – Amstel! Geniet samen met je dierbaren van warme, koude, zoete en hartige versnaperingen bij onze brunch of ons Live Cooking diner op Eerste paasdag van 12.00 tot 14.30 uur of 18.00 tot 21.00 uur.

Paasbrunch en paasdiner Amsterdam

Dit jaar organiseert het Van der Valk Hotel Amsterdam – Amstel voor het eerst een uitgebreide Paasbrunch. Zo hebben wij een ruim aanbod aan warme en koude gerechten en kun je onbeperkt afwisselen tussen verse croissants en broodjes, pannenkoeken, vers bereide eigerechten, diverse salades, verse kazen, vleeswaren en (gerookte) vis. Op deze manier is er voor ieder wat wils.

In de avond kun je bij ons ook terecht voor het Paasdag Deluxe Live Cooking diner. Geniet van verse pizza's uit onze pizzaoven en kies uit diverse groente-, vlees- en visgerechten van de grill, wok of plaat. Onze koks maken deze speciaal voor jou klaar. Ter afsluiting kun je genieten van ons uitgebreide dessertbuffet met onze chocoladefontein als pronkstuk!

Wij hebben natuurlijk ook aan de kleintjes gedacht. De paashaas komt dit jaar namelijk hoogstpersoonlijk op bezoek om onze kleine gasten een onvergetelijk paasweekend te bezorgen.

Weekendje weg

Combineer je brunch of diner met een weekendje weg en ontdek wat ons hotel nog allemaal te bieden heeft. Ren alle paaseitjes eraf in onze sportschool, maak een afspraak bij Day Spa Eva voor een heerlijke massage of neem een kijkje in onze wellness ‘De Tropen’.

 

Evenementen in de hoofdstad

Tulp festival

Gedurende de hele maand april kun je in Amsterdam op verschillende locaties in de stadsdelen West en Nieuw-West een kleurrijke tulpenroute “Van Paleis tot Plas” volgen. De route gaat langs verschillende bekende straten, bruggen en pleinen en eindigt bij de Sloterplas. Zo zie je niet alleen alle bekende monumenten in de stad, maar kun je ook genieten van het prachtige aanblik.

Het festival is geopend tot en met 30 april. Voor meer informatie kun je terecht op de website.

Koningsdag

Op Koningsdag zien de grachten oranje van de feestende bootgangers, heeft elk hoekje een eigen markt en zijn er meerdere festivals door de stad verspreidt, op zowel Koningsdag als Koningsnacht. Zo zijn er marktjes op onder anderen het:

  • Artisplein
  • Dappermarkt
  • Erasmuspark
  • Osdorpplein
  • Sarphatipark en
  • Vondelpark

De festivals die je kunt bezoeken zijn onder anderen:

  • TIKTAK
  • Loveland
  • Oranjebloesem en
  • Kingsday

Meer informatie over de markten en festivals vind je hier.