Over ons

Over het hotel

Begin 2018 opent Van der Valk haar eerste vestiging binnen de stadsgrenzen van Amsterdam. Het hotel opent haar deuren aan de Joan Muyskensweg, bij knooppunt Amstel, waar de A2 en de A10 kruisen.

De 63 meter hoge toren bestaat uit 206 kamers, 3 restaurants en ruime congres- en wellness faciliteiten. Het hotel krijgt 131 parkeerplaatsen en ligt op 500 meter loopafstand van metrostation Overamstel, centraal gelegen ten opzichte van de Rai, Arena en Schiphol. Per boot wordt het hotel ook bereikbaar via het terras aan het water met aanlegsteiger.


De afmetingen van de 206 hotelkamers gaan variëren tussen de 24m2 en 48m2. Er komt een à la carte restaurant, een buffetrestaurant en een moderne bar met terras aan het water. Ook worden er 11 multifunctionele congres- en vergaderruimtes gecreëerd. Op de 3e etage komt een luxe wellness, inclusief fitness en buitenzwembad.

Van der Valk Hotel Amsterdam wordt gezellig en familiair, maar zeker ook luxe met alle comfort van deze tijd. Zij wil niet alleen een zakelijk en leisure publiek aan trekken, met de verschillende horecafaciliteiten richt het hotel zich ook nadrukkelijk op de locals uit de stad en de directe omgeving.


Architectenbureau Oeverzaaijer heeft de L-vormige hoteltoren getekend. Het zal een echte eye-catcher worden. Uniek is het feit dat het hotel ook vanaf de Duivendrechtse vaart bereikbaar zal zijn. Bij het hotel wordt een aanlegsteiger gebouwd. Vanaf hier kunnen hotelgasten op een rondvaartboot stappen, een watertaxi nemen of aanmeren met hun eigen vaartuig.

Duurzame bouw
De nieuwbouw wordt in zijn geheel op een maatschappelijk verantwoorde manier gerealiseerd. Dit is het resultaat van het duurzame beleid, dat de directie wil nastreven. Op het gebied van energiebesparing worden de allernieuwste technieken ingezet. Dit alles om de milieubelasting zo laag mogelijk te houden.