Corona maatregelen

Bekijk hieronder de geldende maatregelen vanaf zondag 28 november 2021. Indien u vragen heeft of er onduidelijkheden zijn kunt u contact opnemen met onze receptie via +31(0)20 800 1100

Algemene maatregelen

Om uw gezondheid en veiligheid te kunnen waarborgen, willen wij u vragen tijdens uw bezoek aan ons hotel het volgende beleid na te leven: 

  • Volg aangegeven hygiëne maatregelen
  • Draag een mondkapje in de lobby, lift en algemene ruimtes
  • Houd uw coronatoegangsbewijs (een vaccinatiebewijs, negatieve testuitslag of herstelbewijs) bij de hand, deze heeft u nodig om gebruik te kunnen maken van Wellness de Tropen, Gym Adam, Restaurant Amstelle, Bar Moqum en Buffet 't IJ.
  • Betalen alleen mogelijk met pin of creditcard.

    EXTRA AANDACHT VOOR UW EN ONZE HYGIENE

 

Restaurants

Restaurant Amstelle, Buffet 't IJ en Bar Moqum - volgens richtlijnen van de overheid - geopend! 

Buffet 't IJ
Openingstijden: ma t/m vrij 06:30-10:30 uur, zat - zon 07:00-11:00 uur
U bent van harte welkom voor het ontbijtbuffet. U kunt het ontbijt vooraf of bij check-in reserveren. Houd uw coronatoegangsbewijs bij de hand, u kunt hiernaar gevraagd worden. 

Restaurant Amstelle
Openingstijden: dagelijks 08:00-17:00 uur
U bent van harte welkom voor koffie, lunch of diner. Houd uw coronatoegangsbewijs bij de hand, u kunt hiernaar gevraagd worden. 

Bar Moqum
Gesloten

Roomservice / pick-up 
Openingstijden: dagelijks 17:00-22:00 uur 
Bekijk het menu en plaats hier uw besteling via whatsapp of bij de receptie. Voor roomservice rekenen wij een toeslag van €10 per bestelling, pick-up is gratis en uw eten is af te halen bij de ingang van Restaurant Amstelle.

Fitness & Wellness

Gym Adam
Openingstijden: dagelijks 06:00-17:00 uur. 
Hotelgasten mogen gratis gebruik maken van de fitnessruimte op de derde verdieping. De fitness is enkel toegangelijk op reservering en op vertoon van uw corona toegangsbewijs. U kunt bij check-in bij de receptie een reservering plaatsen. 

Wellness De Tropen
Openingstijden: dagelijks 07:00-17:00 uur. 
Hotelgasten mogen gratis gebruik maken van de wellnessfaciliteiten inclusief verwarmd buitenzwembad op de derde verdieping. De wellness is enkel toegangelijk op reservering en op vertoon van uw corona toegangsbewijs. U hier een reservering plaatsen of bij check-in bij de receptie. 

Vergaderen

Voor vergaderingen of bijeenkomsten vragen wij u om een geldige QR code via de CoronaCheck app. Neemt contact op met meetingevents@amsterdam.valk.com of bel +31(0)20 800 11 03 voor aanvullende vragen of voor het organiseren van een bijeenkomst of vergadering. 


 Veelgestelde vragen

Is het bezoeken van Van der Valk Amsterdam-Amstel veilig?
Van der Valk Amsterdam-Amstel neemt uw gezondheid en die van de medewerkers uiterst serieus. Wij hebben aangescherpte maatregelen binnen het hotel zodat dit gewaardborgd kunt worden. 
Alle Van der Valk hotels zijn ingericht volgens de richtlijnen van de overheid. Wij doen er als hotel alles aan om risico’s tot een minimum te beperken. 

Is het mogelijk om roomservice te bestellen?
Ja, voor een roomservice toeslag van €10 kunt u van ons roomservice menu bestellen. 

Is het mogelijk om gebruik te maken van faciliteiten zoals een fiets huren bij het hotel?
Ja, vraag bij de receptie naar de mogelijkheden. 

Kan ik mijn boeking annuleren of wijzigen? 
Bij een refundable rate kunt u uw reis gratis annuleren of wijzigen tot 24 uur voor verblijf. In geval van een non-refundable boeking kunt u de reis in principe niet annuleren. 

Kan ik op de dag van aankomst mijn boeking wijzigen als ik verkouden ben of hoest?
Wij vragen u contact op te nemen met het hotel via reserveringen@amsterdam.valk.com of +31(0)20 800 11 00.