Van der Valk Amsterdam-Amstel gaat vanaf 6 mei weer open

In verband met het coronavirus COVID-19 neemt Van der Valk Amsterdam-Amstel gepaste maatregelen. Tot 6 mei is het hotel gefaseerd open voor onze zakelijke vaste gasten. Vanaf 6 mei zal het hotel weer geopend zijn voor zowel zakelijke als leisure gasten. Het restaurant zal beschikbaar zijn voor hotelgasten. Hiervoor nemen wij gepaste maatregelen. Lees hieronder de mogelijkheden:  

Kamers weer beschikbaar
Om te beginnen zullen eerst 4 etages in het hotel geopend worden. U kunt hier de reservering maken of dit kan door te mailen naar reserveringen@valk.amsterdam.com of bellen naar: +31(0)20 800 11 00

Eten & drinken
Uiteraard volgen wij de richtlijnen vanuit het RIVM en de door het kabinet genomen maatregelen. Hierdoor zal tot ten minste 20 mei het restaurant gesloten blijven voor externe gasten. Wel is het restaurant vanaf 6 mei geopend voor hotelgasten.

Tot deze tijd bieden wij onze hotelgasten de mogelijkheid om ontbijt, lunch en diner via roomservice te bestellen. Klik hier voor de mogelijkheden. 

Trek in een snack? In onze lobbyshop verkopen wij verschillende soorten koek en snoep, hartige snacks en diverse drankjes.

Werkplek
Voor de mensen die niet meer op kantoor kunnen werken hebben we de ideale oplossing: hotelwerken. De luxe vergaderruimtes zijn omgetoverd tot ideale werkplekken. Bekijk hier de mogelijkheden en kosten.

Faciliteiten
De wellness, Gym Adam en het zwembad zijn t/m 20 mei gesloten. De gezondheid van onze hotelgasten staat te allen tijde op nummer 1 en om dit te kunnen garanderen zijn de hotelfaciliteiten tijdelijk niet beschikbaar.

Algemene hygiëne maatregelen
Om de gezondheid van onze hotelgasten te waarborgen zijn er ook in de openbare ruimtes verschillende maatregelen genomen. Zo zijn er afstands-zuilen geplaatst bij de receptie en hebben wij extra hygiëne maatregelen getroffen:

  • We vragen u contactloos te betalen om zo uw gezondheid te kunnen garanderen
  • Op verschillende plekken in het hotel is desinfecterende handgel beschikbaar
  • Er wordt wegbewijzering aangebracht in het hotel en bij de entree
  • Waarschuwingsstickers worden aangebracht op plekken waar meerdere mensen samenkomen (receptie, toiletten)
  • Medewerkers zijn op de hoogte van de maatregelen en extra hygiëne instructies zijn geïnstrueerd
  • De schoonmaak van algemene ruimtes zoals de lobby, lift, trap, deuren en toiletten vind frequenter plaats
  • De hotelkamers worden grondig gereinigd voor een verblijf
  • De restaurant zijn gesloten en contactloze roomservice is beschikbaar. Bekijk hier de roomservice mogelijkheden
  • Er zijn flex-werkplekken ingericht

Voor de meest gestelde vragen en antwoorden met betrekking tot het Coronavirus COVID-19, verwijzen we u graag door naar het RIVM. Voor vragen over reserveringen kunt u contact met ons opnemen via info@amsterdam.valk.com of door te bellen naar +31(0)20 800 11 00

Wij hopen dat we met deze grote stap bijdragen aan het voorkomen van verdere verspreiding van het Coronavirus COVID-19 en kijk ernaar uit om jullie veilig te mogen verwelkomen in ons hotel en in de restaurants.

 

Met vriendelijke groet,

Team Van der Valk Hotel Amsterdam-Amstel